Tην Δευτέρα 09 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Τήνου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξανά φέτος μετά από 2 χρόνια που δεν έγινε λόγω πανδημίας. Η  προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ ήταν μεγάλη, και το ενδιαφέρον  για τους παραδοσιακούς σπόρους έντονο, αφού όλο και περισσότεροι καλλιεργητές  βλέπουν την ενασχόληση με τη γη με μια προσέγγιση περισσότερο οικολογική και αειφόρο.

Έγινε  παρουσίαση του έργου της ομάδας, που τη χρονιά αυτή υλοποίησε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Διάσωση και διάδοση Παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών – Έτος αφιερωμένο στη Συκιά», και μοιράστηκαν σε όλους φυλλάδια για τη σημασία διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών καθώς και για το πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους.

Τα σπορόφυτα από παραδοσιακούς σπόρους  που είχε ετοιμάσει η ομάδα στο θερμοκήπιο του συλλόγου “Οι φίλοι του Πρασίνου”, μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους  με την παρότρυνση  να τα καλλιεργήσουν, να κρατήσουν  τους σπόρους και να συναντηθούμε ξανά  την επόμενη χρονιά!

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου “Οι φίλοι του Πρασίνου”, κ. Ιωάννης Ψάλτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα, συνεργασία που πλέον μετράει πάνω από 7 χρόνια καθώς και για την σημασία αλλά και τις προοπτικές που μπορεί να προσφέρει η καλλιέργεια της Συκιάς και της Χαρουπιάς στο νησί μας.